Gember koekjes


Deze gemberkoekjes zijn de perfecte traktatie voor liefhebbers van warme, kruidige smaken. Met de combinatie van gemalen gember, kaneel en een vleugje bruine suiker, bieden ze een heerlijke balans van zoet en pittig. Of je ze nu serveert bij een kopje gemberthee of gewoon als een gezellige snack voor bij de koffie, deze koekjes brengen altijd comfort en gezelligheid. Het deeg is eenvoudig te maken en met een beetje geduld (en koelen in de koelkast) creëer je de lekkerste, krokante koekjes die perfect smelten in je mond. Perfect voor koude dagen of wanneer je een huiselijke geur in je keuken wilt verspreiden!


De bereidingstijd: ~45 minuten


Ingrediënten

koekjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de bloem, bakpoeder, gemalen gember, kaneel en een snufje zout in een kom.
  3. Klop in een andere kom de boter en suiker romig. Voeg het ei toe en meng goed.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan het botermengsel en meng tot een deeg ontstaat.
  5. Rol het deeg tot een bal en verpak het in plasticfolie. Zet het deeg minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
  6. Rol het gekoelde deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm op een met bloem bestoven werkblad.
  7. Snijd met een koekjesvormpje of glas rondjes uit het deeg.
  8. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 8-10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn.
  9. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Deze gemberkoekjes zijn lekker kruidig en perfect bij een kopje gemberthee!


Meer recepten

thee

Gember thee

Meer Informatie
koekjes

Gember koekjes

Meer Informatie

Social Media