Deze website maakt gebruik van cookies

Gemberthee

websitenaam

Gemberthee wordt in veel verschillende landen gedronken. Gemberthee is niet alleen lekker maar ook erg gezond, je kunt heel gemakkelijk gemberthee maken. Om gemberthee te kunnen maken heb je natuurlijk gember nodig. De gember kun je in kleine stukjes snijden of raspen. Gember is erg gezond en kan helpen met allerlei vervelende kwalen, door gemberthee te drinken kan je gemakkelijk gember in je dagelijkse voedingspatroon toevoegen. Door gemberthee te drinken kun je namelijk de maag kalmeren, het vermindert stress, verlicht pijnlijke spieren, verbetert de doorbloeding en versterkt het immuunsysteem.

Is gemberthee gezond?

Naast dat gember thee erg lekker is, is het ook nog eens erg gezond, dat komt door de gember in de gemberthee. Gember bevat namelijk veel vitamines en mineralen, de specerij zorgt ervoor dat de spijsvertering beter op gang komt en gaat de strijd aan met hart- en vaatziekten, astma en andere gezondheidsproblemen. Als je gedroogde gember gebruikt, heeft de gemberthee nog meer gezondheidseffecten op je lichaam. Dit komt omdat in gedroogde gember, de werkende bestanddelen overblijven. Gemberthee heeft anti-bacteriële werking en kan helpen bij infecties, het kan zelfs gebruikt worden tegen verkoudheid, griep, keelpijn en hoofdpijn. Gember verbetert de doorbloeding, daardoor kan zuurstof gemakkelijker aan de cellen kan worden geleverd. Gemberthee vermindert bovendien de kans op een beroerte. Gemberthee kan vele kwalen verhelpen, je kunt gemberthee dan ook zien als een soort geneesmiddel.

Bovendien kan je gemberthee ook gebruiken tijdens het afvallen, gember zorgt er voor dat je een vol gevoel krijgt, waardoor je minder eetlust hebt. In het westen eten wij niet veel gember, we krijgen daarom ook niet voldoende gember binnen om te afvallen. Door gemberthee te drinken is het erg gemakkelijk om gemberthee te drinken. Het is erg gemakkelijk te bereiden en je kunt het gemakkelijk meenemen in een thermoskan, zodat je elk moment van de dag kunt genieten van de gemberthee.

Hoe maak je gemberthee?

Gemberthee heeft een verwarmend effect op je lichaam, daarom word gemberthee vaker in de winter gedronken. Gemberthee is niet alleen lekker als het koud buiten is, je kunt namelijk ook gember ijsthee maken. Hierboven heb je gelezen dat gemberthee erg gezond is en dat je door het drinken van gemberthee allerlei kwaaltjes kan verhelpen. Maar hoe maak je gemberthee eigenlijk? Gemberthee maken is erg gemakkelijk. De benodigdheden die je nodig hebt voor gemberthee zijn:

  • 5cm verse gemberwortel
  • 1 liter water
  • honing en/of suiker (naar smaak

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook en schil en snijdt ondertussen de gemberwortel in kleine stukjes, je kunt de gemberwortel ook raspen. Daarna voeg je het water bij de gember, paar minuten laten intrekken en even laten afkoelen en op smaak brengen met honing of suiker. Daar is je gemberthee! Als de smaak van de gemberthee te sterk is kun je er altijd water aan toevoegen.

Net zoals gerechten met gember, kun je met de gemberthee natuurlijk ook variëren. Als je van simpel houdt kun je gewoon de ingrediënten van hierboven gebruiken. Wat ook erg lekker is om bij de gemberthee te doen is wat citroen of limoen. Je zult zelf moeten experimenteren met de hoeveelheden en de ingrediënten.

Advertenties

check dit

Adverteerders